11/10/12

SEO.Γιατί είναι χρήσιμο;



To SEΟ είναι τα αρχικά των λέξεων «Search Εngine Optimization» που στα ελληνικά σημαίνει «Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης». Το SEO αφορά στη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για την ανεύρεση της από τις μηχανές αναζήτησης (π.χ Google, Yahoo, Bing κ.α). Χρησιμοποιείται από επαγγελματίες  στο χώρο της πληροφορικής και γενικά από τους Web Developers  που ασχολούνται με τη σχεδίαση και την κατασκευή των sites, με σκοπό να ανεβάσουν το ranking τους, δηλαδή την κατάταξή τους στις μηχανές αναζήτησης και τελικά να αυξήσουν το traffic τους (τους επισκέπτες τους).
Είναι αρκετό δύσκολο και απαιτεί γνώσεις καθώς η μορφή της γλώσσας που χρησιμοποιείται είναι κώδικας HTML, η γλώσσα που αναγνωρίζεται από το διαδίκτυο και κατασκευάζεται στο background των ιστοσελίδων.
Το SEO γίνεται ακόμη πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό μέσω της σωστής επιλογής λέξεων – κλειδιών, τα γνωστά μας “key words”. Tα key words για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι οι αναγνωρίσιμες λέξεις για την ιστοσελίδα μας, π.χ αν έχουμε μία ιστοσελίδα που ασχολείται με τη μόδα, θα πρέπει ένα από τα key word να είναι οπωσδήποτε η λέξη ρούχα και με πιο συγκεκριμένο χαρακτηρισμό όπως vintage ρούχα.
 Αν το site μας δεν ακολουθεί τους κανόνες του SEO, δεν θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, αρά δεν θα είναι και πωλησιακό ούτε γενικά θα πετυχαίνει το σκοπό για τον οποίο το ανεβάσαμε στο διαδίκτυο. Για να επιλέξουμε σωστά τις λέξεις – κλειδιά πρέπει να αναζητήσουμε  και τα ανταγωνιστικά sites για να δούμε περίπου τι key words χρησιμοποιούν και να διαφοροποιηθούμε ώστε να γίνουμε πιο αναγνωρίσιμοι από τις μηχανές αναζήτησης.
Για να είμαστε σίγουροι ότι το site μας είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, μπορούμε να ολοκληρώσουμε την προώθηση του με μία διαφημιστική καμπάνια στην μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης, την Google μέσω των Google Adworks.. Οι διαφημίσεις της Google στις διάφορες ιστοσελίδες γίνονται επί πληρωμή αλλά έχουν συνήθως, αποτελέσματα για το site μας. Καλό θα ήταν στην αρχή τουλάχιστον αφού μας κατασκευάσει κάποιος ειδικός το site να προσθέσει και τα κατάλληλα key words και τους κανόνες του SEO, γιατί αλλιώς η ιστοσελίδα μας θα είναι γνωστή σε εμάς και στους φίλους μας…
Χριστίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου