29/10/12

Ο.Π.Α:Βραβεία και Αλλαγές!


Μπορεί στη λίστα με τα καλύτερα πανεπιστήμια του Κόσμου να μην υπήρχε το Ο.Π.Α αλλά σίγουρα προσπαθεί να ξαναμπεί!

Το πανεπιστήμιό μας κατάφερε να κερδίσει δύο βραβεία: ένα διεθνές και ένα «ντόπιο».Αυτά είναι η Διάκριση Αριστείας με το μοντέλο EFQM (European Foundation of Quality Management) και η αντίστοιχη διάκριση με το μοντέλο «Αιέν Αριστεύειν».

Ο λόγος για τις βραβεύσεις είναι οι ενέργειες με στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τη διασφάλιση ποιότητας και την αναδιοργάνωση των διαδικασιών και υπηρεσιών του. 

Δε γίνεται να περάσουν απαρατήρητες οι αλλαγές στο προαύλιο και κάποια που έχουν ουσιαστικά αναπαλαιωθεί (μερικώς…) μέσω βαψίματος και επιδιορθώσεων.

Επίσης, μπορώ να πω (ως τεταρτοετής πια) ότι δόθηκε μεγάλη σημασία στην τελετή υποδοχής το πρωτοετών καθώς η εκδήλωση ήταν πιο διαδραστική και όχι τόσο μονότονη όπως της χρονιάς μου.
Ακόμη, αν και δε σχετίζεται άμεσα με όλες τις ανακατατάξεις, πιστεύω ότι η ιδέα και υλοποίηση του βίντεο για το οποίο εργαστήκαμε όλοι μαζί αποτελεί ένα καινοτομικό στοιχείο. Δε νομίζω πως υπάρχουν άλλες σχολές που κάνουν αντίστοιχες ενέργειες για την εικόνα τους με στόχο να την αναβαθμίσουν και όχι απλά να την προωθήσουν (στο βίντεο δεν πλέκουμε εγκώμια μόνο αλλά αναφέρουμε και προβλήματα!).

Οι αλλαγές και οι ενέργειες που παρέθεσα είναι οι πιο σημαντικές που έχω παρατηρήσει και ελπίζω να υπάρχουν κι άλλες σε διοικητικό επίπεδο, επίπεδο σπουδών και σίγουρα σε θέμα χώρου…δε χωράμε πια στο κτίριο, είναι προφανές! 

Μ’αυτή τη δυναμική αρχή του έτους ελπίζω σε μία ακόμη πιο δυναμική συνέχεια.Για να δούμε!

Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου