2/11/12

Ψάξε...και θα βρεις!


Λέμε πως δεν υπάρχουν πράγματα γύρω μας πλέον που να μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα, πως η καθημερινότητά μας έχει γίνει μία ρουτίνα (με την κακή έννοια) και πως έχουμε στερέψει από ιδέες... Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό?? Αυτό που προτείνω είναι να κλείσουμε την τηλεόραση και να ψάξουμε για ενέργειες που μπορούν να μας δώσουν έμπνευση!

Μία τέτοια ενέργεια λοιπόν, είναι και ο παγκόσμιος οργανισμός TED , μέλος του οποίου είναι και ο Μη Κερδοσκοπικός οργανισμός TEDx Athens. «Ideas worth spreading» όπως λένε και οι ίδιοι, ιδέες που προσπαθούν να διαδώσουν μέσα από 20λεπτες ομιλίες ανθρώπων με εμπειρίες και δημιουργικό πνεύμα.


Με πρωτοβουλία αυτού του οργανισμού, λοιπόν, δημιουργήθηκε φέτος το «Human Grid» ή αλλιώς το «Ανθρώπινο Δίχτυ» όπως λέγεται και στα ελληνικά. Το «Human Grid» είναι μία εθελοντική πρωτοβουλία του TEDx Athens η οποία έχει σαν στόχο να εστιάσει στις κοινωνικές ομάδες της Αθήνας που αποφάσισαν να συνεργαστούν για ένα κοινό σκοπό και στόχο, να βελτιώσουν κάποια αρνητική κατάσταση της πόλης τους, του δήμου τους, της περιοχής τους.
Μέσω του διαδικτύου, το «Ανθρώπινο Δίχτυ» σκοπεύει να μοιράζεται τις ενέργειες και τις δράσεις των παραπάνω εθελοντικών, κοινωνικών ομάδων, έτσι ώστε όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν σε αυτές, να τις βρίσκουν εύκολα, να ενημερώνονται για τις δράσεις τους και να επικοινωνούν μαζί τους.

Τέτοιες ενέργειες αξίζει να τις στηρίζουμε..Και ποιος ξέρει..? Μπορεί να εμπνευστείς και εσύ από κάποια ενέργεια και να δημιουργήσεις τη δική σου εθελοντική ομάδα! Γι’ αυτό λοιπόν, ψάξε και θα βρεις την ιδέα που σου ταιριάζει..

 Get Involved in actions like this! 

*Περισσότερες πληροφορίες: http://humangrid.gr/, http://www.facebook.com/HumanGrid

Ελένη Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου