21/9/12

Όσο υπάρχουν άνθρωποι…

Μπορεί τον τελευταίο καιρό η κατάσταση στη χώρα μας να γίνεται όλο και πιο δύσκολη αλλά υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που ελπίζουν και βοηθούν τους συνανθρώπους τους ανιδιοτελώς. Παράδειγμα αποτελούν οι «Γιατροί του Κόσμου» οι οποίοι με την υποστήριξη της «Vodafone» παρέχουν ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη με την κινητή μονάδα «Λητώ» σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Η «Λητώ» λειτουργεί από το 2003 και παρέχει βασικές ιατρικές υπηρεσίες:


  •  δωρεάν παιδιατρική περίθαλψη, διαγνωστικό έλεγχο, οδοντιατρικό έλεγχο και ιατρική παρακολούθηση 
  •  δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη με παροχή των βασικών παιδιατρικών φαρμάκων 
  •  προληπτική φροντίδα και αγωγή υγείας 
  • εμβολιαστική κάλυψη 
Η μονάδα «Λητώ» φτάνει το 10ο έτος λειτουργίας της. Σ’αυτά τα δέκα χρόνια έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα από 48.000 παιδιά ηλικίας  4 μέχρι και 12. Τα παιδιά αυτά είναι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών και η πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας είναι πολύ δύσκολη.Οι εθελοντές γιατροί και οδοντίατροι εκτός από τον ιατρικό έλεγχο και τη φροντίδα που παρέχουν στα παιδιά, τα ενημερώνουν ώστε να προσέχουν την υγιεινή τους. Ακόμη οργανώνουν εκστρατείες εμβολιασμού και πραγματοποιούν ένα πλήθος παιδιατρικών εξετάσεων.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μία γνήσια Ελληνική Oργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, ωστόσο, παραμένουν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή).
Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας. Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.(Πηγή:site Γιατρών του Κόσμου)
Το πρόγραμμα των επισκέψεων μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
  •   22 και 23 Σεπτεμβρίου στη Νίκαια
  •   29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Ίλιον
  •   6 και 7 Οκτωβρίου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Θεσ/νίκης)


Ας ελπίσουμε η συγκεκριμένη προσπάθεια των «Γιατρών του Κόσμου» να συνεχίσει και να εμπνεύσει όλους μας να γίνουμε λίγο περισσότερο άνθρωποι.
Ελένη Κ.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.mdmgreece.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου