20/9/12

Διεθνής Διάκριση για το Μουσείο της Ακρόπολης


Το Μουσείο της Ακρόπολης θεωρείται ένα από τα καλύτερα μουσεία της Ευρώπης.Η εκτενής συλλογή του από μοναδικά αρχαία ευρήματα αλλά και οι εξαιρετικές διαδικασίες συντήρησής τους έχουν αναγνωριστεί διεθνώς. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στις 14 Σεπτεμβρίου βραβεύθηκε από το International Institute for Conservation (IIC) στην Βιέννη, με το Keck Award 2012.

Ο λόγος της βράβευσης είναι η επιλογή του Μουσείου να εκτελεί τις διαδικασίες συντήρησης και αποκατάστασης των Καρυάτιδων σε κοινή θέα. Από το Δεκέμβριο οι συντηρητές εκτελούσαν τις διαδικασίες μπροστά στα μάτια του κοινού το οποίο ήρθε σε άμεση επαφή με μία ιστορικής σημασίας μουσειακή διαδικασία.Οι 2.000.000 επισκέπτες που παρακολούθησαν μέρος της διαδικασίας μιλούν για μία μοναδική εμπειρία.

 Η τεχνική λέιζερ που εφαρμόζεται είναι πρωτοποριακή και έχει αναπτυχθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό από το Μουσείο Ακρόπολης και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας Κρήτης (ΙΗΔΛ-ΙΤΕ). Η ειδικά σχεδιασμένη πλατφόρμα επιτρέπει την απομόνωση ενός αγάλματος και τα ειδικα προστατευτικά πετάσματα που την περικλείουν εμποδίζουν την ακτινοβολία να βλάψει  τους επισκέπτες, οι οποίοι παρακαλοθούν σε οθόνη την εργασία της συντήρησης (Πηγή: Δελτίο Τύπου Μουσείου της Ακρόπολης)

Μία μέρα στο Μουσείο της Ακρόπολης μπορεί να είναι μία μοναδική ημέρα. Υπάρχουν μόνιμες και περιοδικές συλλογές που εκτίθενται αλλά και μοναδικές δραστηρίοτητες για όλη την οικογένεια ενώ το Καφέ&Εστιατόριο είναι το κατάλληλο μέρος για ένα χαλαρωτικό διάλειμμα.Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι σίγουρα ένα μέρος το οποίο πρέπει να επισκεφθούμε όλοι μας !

Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη με Κυριακή: 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.
Ώρα τελευταίας εισόδου: 7.30 μ.μ.
Αποχώρηση επισκεπτών από τους εκθεσιακούς χώρους: 7.45 μ.μ.
Κάθε Παρασκευή το Μουσείο είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου