19/9/12

Αλλάζοντας τον κόσμο μας…


    Ο Mahatma Gandhi  έλεγε «Be the change you want to see in the world»*. Σ’αυτό το πλαίσιο κινείται και το πρόγραμμα «Be The Change»** στο οποίο φέτος συμμετέχει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Μετακίνησης. Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου θα γίνουν εκδηλώσεις σε κομβικά σημεία της πόλης. 

Η Αθήνα μαζί με άλλες 24 χώρες από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις «εικαστικές» τους δυνάμεις ώστε να μας ευαισθητοποιήσουν όλους στην αλλαγή αυτού του κόσμου. Το πρόγραμμα έχει στόχο μέσω της τέχνης να μοιραστεί με όλους τις ιστορίες πολλών διαφορετικών ανθρώπων.

Μέσω του Ιnside out project και του Γάλλου καλλιτέχνη JR, κάθε πόλη συγκεντρώνει  250 φωτογραφικά πορτρέτα πολιτών, τα οποία εκτυπώνονται,ταξινομούνται και μοιράζονται μεταξύ των συμμετεχόντων πόλεων με στόχο, κάθε πόλη να μετέχει αλλά και να κατέχει 15 πορτρέτα. Τα πορτρέτα αυτά χρησιμοποιούνται ως καμβάς που επικολλείται σε κομβικά σημεία των εκάστοτε συμμετεχόντων πόλεων.(Πηγή: αθηνόραμα)

Την Παρασκευή έξω από το Παναθηναϊκό στάδιο θα οργανωθεί μία συμβολική δράση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ΕΙΡΗΝΗΣ στις 5 το απόγευμα ενώ το Σάββατο θα κολληθούν 250 αφίσες πορτραίτα στην Πανεπιστημίου στις 3 το μεσημέρι.

Η συμμετοχή όπως υποδηλώνεται και από τα είδη των ενεργειών είναι ελεύθερη και όσο περισσότερα άτομα μαζευτούν τόσο μεγαλύτερη απήχηση θα έχουν οι εκδηλώσεις.

Η Γιορτή λήξης των δράσεων «Be The Change» θα γίνει το Σάββατο στις 7 το βράδυ στην Ομόνοια και θα περιέχει μουσικές, καλλιτεχνικά δρώμενα και φαγητό από όλο τον κόσμο.
Μη χάσετε την ευκαιρία να γίνετε μέρος αυτής της «Αλλαγής»!


*Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο.
**Γίνε Η Αλλαγή.

Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου