19/2/14

Εσύ μπορείς να το πεις;


Έχουν επικρατήσει ως οι δύο σημαντικότερες λέξεις, στα αγγλικά βέβαια. Στα ελληνικά συγκεντρώνονται σε μία και όταν αυτή ακούγεται συνήθως σχηματίζονται χαμόγελα τριγύρω.  Ευχαριστώ ! Πολύ απλή λέξη, μα ίσως λίγο σπάνια αρθρωμένη. Γιατί; Γιατί άραγε δυσκολευόμαστε ή ξεχνάμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που κάνει κάτι για εμάς; Δεν είναι ευχάριστο μόνο για αυτόν που το ακούει, αλλά και για εκείνον που το λέει. 

Δεν είναι όμως το «ευχαριστώ» το συμβατικό, το άχρωμο που αλλάζει την διάθεση του ανθρώπου, αλλά το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» το ειλικρινές, το ‘’χαμογελαστό’’. Αυτό που βγαίνει μέσα από την ψυχή του ανθρώπου και μπορεί να είναι για οποιοδήποτε λόγο. Ο πιο απλός λόγος είναι το «ευχαριστώ» στον περιπτερά που φύλαξε το αγαπημένο σου αθλητικό περιοδικό που εξαντλούνταν ή στην κυρία που σε άφησε να περάσεις χτες με το αυτοκίνητο παρότι είχε προτεραιότητα. Και υπάρχει και ο πιο ξεχασμένος λόγος , να πεις ευχαριστώ στην κολλητή σου που για άλλη μια φορά είναι στην άκρη του ακουστικού σου και σε ακούει να παραπονιέσαι, «ευχαριστώ» στους γονείς σου που σε έκαναν αυτό που είσαι ή σε έναν Μη Κυβερνητικό Οργανισμό, που προσπαθεί με τον τρόπο του να κάνει τον κόσμο μας έστω και λίγο καλύτερο. 



 Όλοι μπορούμε και χρειάζεται να λέμε αυτή τη λέξη ,όσο πιο συχνά μπορούμε, γιατί χρειάζεται να δίνουμε κάτι και σε εκείνον που έκανε κάτι για μας, υλικό ή άυλο. Ας ξεκινήσουμε από τώρα μάλιστα, να «ευχαριστούμε» όποιον αξίζει ένα χαμόγελο και την ευγνωμοσύνη μας. Ας βγούμε έξω και ας αρχίσουμε να μοιράζουμε «ευχαριστώ» τριγύρω και που ξέρεις, όλο και κάποιο μπορεί να εισπράξουμε.


H Get Involved, παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει μια δράση με σκοπό να παρακινήσει τον κόσμο να πει το δικό του «ευχαριστώ». Πού; Στην πλατεία Καπνικαρέας, στο κέντρο Αθηνών. Πότε; Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου από τις 11π.μ. εώς τις 3μ.μ. Θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε όλους να αφιερώσετε το δικό σας «ευχαριστώ» σε κάποιον που το αξίζει. Εμείς θα τραβήξουμε φωτογραφία ή βίντεο τη στιγμή αυτή και αν το επιθυμείτε μπορούμε να στείλουμε την φωτογραφία σας με email στον άνθρωπο που ευχαριστείτε.



«Ευχαριστώ». Γιατί έτσι ίσως γίνουμε λίγο καλύτεροι άνθρωποι, πιο ευγνώμονες και πιο ολοκληρωμένοι!

Μαριάννα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου