26/5/14

#ihaveembraced

Δεν είναι καθόλου εύκολο. Το ξέρω. Το ξέρουμε όλες. Το ότι είμαι εδώ και γράφω γι’αυτό, δε σημαίνει διόλου ότι τα έχω καταφέρει, έχει γίνει όμως μια αρχή. Αυτός είναι ο σκοπός, να αρχίσουμε σιγά σιγά να αμυνόμαστε, να αμυνόμαστε έναντι στον κακό εαυτό μας που καθώς κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, μας τονίζει πόσο άσχημα σώματα έχουμε, πόσο άσχημες είμαστε. Ο λόγος γίνεται για την εκστρατεία με τίτλο «I HAVE EMBRACED» που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την πρωτοβουλία μιας και μόνο γυναίκας.
Όχι, το ότι πρέπει να αγαπήσουμε το σώμα μας δεν έχει να κάνει με το πόσο αδύνατες ή ‘’κανονικές’’ είμαστε. Έχει να κάνει με το να αποδεχτούμε τον εαυτό μας, τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό. Γιατί, μόνο όταν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα θελήσεις να τον αλλάξεις προς το καλύτερο. Τότε είναι που τα πάντα γύρω σου θα λειτουργούν ως κίνητρο για να βελτιωθείw και να “πλάσεις’’ το σώμα σου με έναν τρόπο που εσένα σε ικανοποιεί.
Όλες έχουμε πέσει στην παγίδα του ‘’depressed mode” μόλις ετοιμαζόμαστε να βγούμε έξω, ή μόλις πηγαίνουμε για ψώνια, η καθεμιά για το δικό της λόγο, μα όλες, έχουμε καταλήξει μουτρωμένες. Αυτό είναι που προσπαθεί να καταπολεμήσει αυτή η εκστρατεία. Τα κορίτσια της Get Involved συσπειρώθηκαν λοιπόν, και κινητοποίησαν όλες τις γνωστές τους γυναίκες, τονίζοντάς τους πόσο «λάμπει» μια γυναίκα, όταν πιστεύει στον εαυτό της !!!
We have embraced λοιπόν….για τα καλά !!!


Μαριάννα και Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου