26/9/12

Τι «Μπορούμε» να κάνουμε;


Με σλόγκαν «saving food-saving lives»  (δε σπαταλάμε το φαγητό-σώζουμε ζωές) η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μπορούμε» προσπαθεί να φέρει στην επιφάνεια την κοινωνική ευαισθησία όλων μας.
Έχοντας ως στόχο να μη σπαταλάται το φαγητό που περισσεύει, η ομάδα «Μπορούμε» φροντίζει να μαθαίνει τις ανάγκες σίτισης που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και να μας ενημερώνει όλους ώστε να μην πετάμε το φαγητό που περισσεύει αλλά να το διαθέτουμε σε άτομα που το χρειάζονται  πραγματικά.
Μεγάλη ανάγκη παρουσιάζεται στο συσσίτιο «Γαλήνης» το οποίο γίνεται στην οδό Γρανικού 4, στον  Κεραμεικό. Από το συγκεκριμένο συσσίτιο περνούν καθημερινά 200 άτομα που προέρχονται από αρκετές περιοχές της Αθήνας και τα οποία δεν έχουν άλλη μέθοδο πρόσβασης σε φαγητό. Καθημερινά οι εθελόντριες μαγειρεύουν αλλά δυστυχώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε υλικά. Εκτός από είδη που χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα υπάρχει και έντονη έλλειψη σε είδη πρώτης ανάγκης.
Η λίστα με τα είδη αυτά, όπως ενημέρωσαν την «Μπορούμε», είναι η εξής:
·         λαχανικά
·         φρούτα
·         γάντια μίας χρήσεως
·         απορρυπαντικά για την κουζίνα
·         χαρτί υγείας
·         χαρτοπετσέτες
·         απορρυπαντικά για το πάτωμα
·         σακούλες σκουπιδιών 

Είναι πολύ απλό να διαθέσουμε το φαγητό που δεν χρειαζόμαστε ή κάποια άλλα είδη σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τους εθελοντές στο τηλέφωνο 210 3237805 ή στο email info@boroume.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελένη Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου