ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Happening Now

Overcoming Social Inertia
με την υποστήριξη του TEDxAUEB

Η Get Involved, με την υποστήριξη του TEDxAUEB, θέλει να κινητοποιήσει κάθε φοιτητή, καθηγητή και εργαζόμενο του Ο.Π.Α. ξεχωριστά, να προσφέρει στον άστεγο πληθυσμό της πόλης μας, ό,τι αυτός μπορεί. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 6 Μαρτίου, από τις 12.00 μέχρι τις 4.00 μ.μ., σας καλούμε να φέρετε οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο σε έναν άστεγο, στο φουαγιέ του αμφιθέατρου Αντωνιάδου. Κυρίως συγκεντρώνουμε κουβέρτες και πανωφόρια, έτσι ώστε να μπορέσουν να προστατευθούν από το κρύο οι άνθρωποι που το έχουν ανάγκη.


Όλοι μαζί, μπορούμε να ξεφύγουμε από την “αδράνεια” των καιρών μας και να βοηθήσουμε συλλογικά τους ανθρώπους που μας χρειάζονται.


Πόσο γρήγορα μπορείς να φτάσεις στην Α31;

Η εθελοντική ομάδα «Get Involved» σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) σου προτείνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 11.30 π.μ., να μπεις στη θέση των συμφοιτητών σου με κινητική αναπηρία, και να προσπαθήσεις να πλοηγηθείς στη σχολή μας με ένα αναπηρικό αμαξίδιο.

Αν σου φαίνεται παράξενο, αν δεν το έχεις ξανακάνει, αν έχεις σκεφτεί πώς είναι να μετακινείσαι με αναπηρικό αμαξίδιο, μα πάνω απ’ όλα, αν ποτέ δεν σε απασχόλησε, σε προ(Σ)καλούμε να το δοκιμάσεις. Είναι ευκαιρία να ενημερωθείς και κυρίως να αισθανθείς!


Secret Santa

Όπως κάθε Χριστούγεννα, πολλές οικογένειες περιμένουν τον Άγιο Βασίλη τους! Άλλες θα βρούνε τα δώρα του για πολλοστή φορά, και άλλες για πρώτη.

Η εθελοντική ομάδα Get Involved σε συνεργασία με το Thinking Cup - Πατησίων 99, διοργανώνει το project ‘’Secret Santa’’ από 20 Νοεμβρίου μέχρι 17 Δεκεμβρίου.

Φέτος μπορούμε να γίνουμε όλοι μαζί ο Άγιος Βασίλης κάποιου και να μοιράσουμε πολλά χαμόγελα. Συλλέγουμε δώρα για μικρούς και μεγάλους. Κουβέρτες, βιβλία, ρούχα, παιχνίδια και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς ότι θα έκανε κάποιον χαρούμενο.


Σε προσκαλούμε λοιπόν να μας βοηθήσεις να δημιουργήσουμε τη «μαγεία» που όλοι επιζητάμε στη ζωή μας!


Μπαζάρ για Φιλανθρωπικό Σκοπό

Τη Δευτέρα 7 Απριλίου από τις 3 μ.μ. μέχρι τις 7 μ.μ. και την Τρίτη 8 Απριλίου από τις 10 π.μ. μέχρι τις 7 μ.μ., θα πραγματοποιήσουμε στο φουαγιέ Αντωνιάδου ένα «Πασχαλινό Μπαζάρ».

Σκοπός αυτού είναι η ενίσχυση του σωματείου «Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους» (Σ.Κ.Ε.Π.) το οποίο ιδρύθηκε το 2008 και έχει ως στόχο να κάνει οικεία την εικόνα της αναπηρίας (κινητικής, νοητικής και αισθητηριακής) σε παιδιά και νέους.

Στο Μπαζάρ μας θα μπορέσει κανείς να αγοράσει χειροποίητα δώρα, και για την ακρίβεια πασχαλινές λαμπάδες, κεριά και κοσμήματα.


"Ευχαριστώ!"

Με αυτή την ενέργεια έχουμε σκοπό να παρακινήσουμε τον κόσμο να πει το δικό του «ευχαριστώ».

Η πρώτη δράση μας έγινε στην πλατεία Καπνικαρέας, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου. Ακούσαμε πολλά "ευχαριστώ!" και τα φωτογραφίσουμε για να μπορέσουμε να μοιράσουμε τη θετική τους ενέργεια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της δράσης στη σελίδα μας στο facebook.


Καμπάνια αισιοδοξίας!

Θέλουμε η πόλη να γεμίσει με καραβάκια που θα ταξιδεύουν με θετικά μηνύματα, χαρίζοντας χαμόγελα σε όσους τα συναντούν σε κάποια από τις στάσεις τους! Φτιάξε και εσύ το δικό σου καραβάκι, γράψε ένα θετικό μήνυμα και άστο σε ένα σημείο της πόλης! Ίσως κάποιος να έχει ανάγκη ένα θετικό μήνυμα πιο πολύ από όσο φαντάζεσαι!! :) Περιμένουμε τις φωτογραφίες σας!!!!! :)


Μπορείτε να δείτε κάποια από τα καραβάκια που έχουμε εντοπίσει εδώ!

Συν-κινούμαστε 
" Ένα καπάκι αν κυλήσει, παραμύθι θ' αρχινήσει"

Εδώ και αρκετούς μήνες η εθελοντική ομάδα του τμήματος Μ&Ε του Ο.Π.Α., Get Involved μαζεύει πλαστικά καπάκια σε ένα μεγάλο κουτί που έχει στηθεί στο πανεπιστήμιο στην πλευρά της Δεριγνύ.

Στόχος μας είναι να συλλέξουμε 540.000 καπάκια τα οποία θα χαρίσουν ένα αναπηρικό καροτσάκι σε κάποιον που το έχει ανάγκη!Οπότε την επόμενη φορά που θα πάτε να πετάξετε το μπουκάλι από το νερό, το χυμό ή το γάλα σας θυμηθείτε ότι το καπάκι του μπορεί να χαρίσει τη χαρά της κίνησης σε κάποιον!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου